_POV8647.png
 

Zweigelt Herrnbaumgarten 2016

....Kommt von den höchstgelegenen (300 m) Lagen von Herrnbaumgarten, wo der tonreiche Mergelboden mit Kalksteinen bedeckt ist..Grows in the highest vineyards of Herrnbaumgarten, where clayrich marl is covered with limestone. These small limestone chips are 15 million year old sediments of nullipores....

....Herkunft: Herrnbaumgarten, Niederösterreich..Origin: Herrnbaumgarten....
....Boden: Kalkreicher Kulturrohboden aus Mergel. Begrünt mit verschiedenen blühenden Kräutern und Kleearten, dadurch Förderung der ökologischen Vielfalt und des Bodenlebens (Regenwürmer etc.)..Soil: Clay rich marl covered with limestone....
....Ernte: Handlese, strenge Selektion..Harvest: Hand picking with strict selection....
....Vinifizierung  & Ausbau: Maischegärung (10 Tage), schonende Kelterung, biologischer Säureabbau, Lagerung in gebrauchten Holzfässern..Grape processing & vinification: Mash Fermentation with pumping over for 10 days, malolactioc Fermentation and vinification in used wooden Barrels....
....Analyse: Alk.:13,2 Vol %; Restzucker: 1 g/l; Säure: 4,8 g/l..Analysis: Alc.: 13,2% ABV, residual sugar: 1g/l, acidity: 4,8g/l....
....Beschreibung: Dunkle Beerenfrucht; vollmundig, weiche Tannine im Abgang..Descripton: Aromas of Raspberries and ripe cherries, very spicy. Also on the palate appears to be spicy and savoury. Fine structure, beautiful tannins....
....Speiseempfehlung: Gekochtes Rindfleisch, Martinigansl, gebratene Ente..Food Pairing: Perfect with boiled beef, roasted duck, Martini goose....
....Trinktemperatur: ca. 17°C..Drinking temperature: 17°C....
....Optimale Trinkreife: 2 bis 4 Jahre nach der Ernte..Best age to open: 2 to 4 years after vintage....

....Datenblatt jg 2016..Datasheet vt 2016....
....Flaschenfoto..Image download....  - ....Etikett Download.. Label Download....

DE
EN