_POV8649.png
 

Gemischter Satz 2018

....

Das Comeback eines archaischen Weines: Wir rekultivierten die Reben eines 60 Jahre alten Weingartens mit bis zu 5 verschiedenen Rebsorten in unserer Riede Adamsbergen. Entstanden ist ein moderner Weintyp: aromatisch, frisch, unkompliziert.

Herkunft: Herrnbaumgarten, Niederösterreich
Sorten: Welschriesling, Grüner Veltliner, Weißburgunder, Traminer, Muskateller
Boden: Sandiger Lehm
Ernte: Handlese, Anfang September
Vinifizierung  & Ausbau: Gerebelt, 6 Stunden Maischestandzeit, gekühlte Gärung im Edelstahltank
Analyse: Alk.:12 Vol %; Restzucker: 1,7 g/l (trocken); Säure: 4,9 g/l
Beschreibung: Melissen- und Rosenaroma in der Nase. Am Gaumen frisch, Zitrus, Mango mit Litschi-Anklängen. Leicht und sehr süffig.
Speiseempfehlung: Vegetarische oder scharfe Gerichte
Trinktemperatur: ca. 8°C
Optimale Trinkreife: 6 bis 18 Monate nach der Ernte

..

The Comeback of an archaic wine: we recultivated the vines of a 60 year old vineyard with up to 5 different grape varieties by means of vegetative propagation in our Riede Adamsbergen as a field blend - the Gemischter Satz. We created a modern type of wine: aromatic, fresh, uncomplicated
Origin: Herrnbaumgarten, Lower Austria
Grape Varieties: Welschriesling, Grüner Veltliner, Weißburgunder, Traminer, Muskateller
Soil: Sandy loam
Harvest: Hand picked in the beginning of September
Grape processing & vinification: De-stemmed, 6 hours of maceration, chilled fermentation in stainless steel vats
Analysis: Alc.: 12 % ABV; residual sugar: 1.7 g/l; acidity: 4.9 g/l
Description: Floral aromas of balm and rose. Fresh on the palate with aromas of citrus and mango, hints of lychee. Light and very easy to drink. Food pairing: Vegetarian or spicy dishes.
Food pairing: Vegetarian or spicy dishes
Drinking Temperature: about 8°C
Best age to open: 6 to 18 months after harvest....

....

DatenblatT JG 2018 DatenblatT JG 2017
Flaschenfoto I Etikett Download

..

Datasheet VT 2018 Datasheet VT 2017
Image Download I Label Download....

DE
EN